2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

BUDAPEŞTE MANZARASINA BURALARDAN BAKTINIZ MI?

BUDAPEŞTE MANZARASINA BURALARDAN BAKTINIZ MI?


Tuna Nehri ile ikiye bölünen Macaristan’ın başkenti Budapeşte. Şehir adın da anlaşılacağı üzere Buda ve Peşte olmak üzere iki bölümden oluşuyor. Şehrin Buda tarafında daha çok halk yaşamını sürdürüyor. Peşte’de ise daha çok turistlerin uğradığı mekanlar bulunuyor.
Budapeşte’nin eşsiz manzarasını görebileceğiniz pek çok görkemli yapısı var. Bayram turları içerisinde hangisine gitsem diye kararsız kalanlar için Budapeşte güzel bir destinasyon. Ramazan Bayramı’nda harika bir Budapeşte turu sizi bekliyor. Budapeşte’de gezilecek 5 yeri sizin için derledik. İşte bu yerler:

BUDAPEŞTE MANZARASINI İÇİN AZİZ STEPHEN BAZİLİKASI

Budapeşte’nin görkemli yapısı ile en büyük kilisesi Aziz Stephan Bazilikası’dır. Farklı mimarisi ile gören herkesi hayran bırakıyor. Hatta sadece mimarisiyle değil terasından izlenebilen manzarası ile de hayran bırakıyor kendine. Kilisenin seyir terasına 364 tane basamak çıkarak ulaşıyorsunuz. Merak etmeyin bu kadar merdiven çıkmanıza değecek bir manzara sizi bekliyor.
Ayrıca Budapeşte turunuzu pazartesi gününe denk getirirseniz akşam bu kiliseye uğramanızı tavsiye ederiz. Burada her pazartesi akşam saatlerinde org konserleri gerçekleştiriliyor.

DÜNYANIN ÜÇÜNCÜ BÜYÜK PARLAMENTO BİNASI

Gotik tarzdaki mimarisi ile Budapeşte’nin büyük Parlamento Binası… Bu bina içerisinde kraliyet mücevherleri ve tacı sergileniyor. Ayrıca bu binadaki lordların daireleri de turistlerin gezip görmesi için açık durumda.
Ayrıca Parlamento Binası’nın yakınında çelikten ayakkabılar bulunuyor. Bu ayakkabılar 2.Dünya Savaşı’nda hayatını kaybetmiş olan Yahudiler için yapılmış. Burayı da Parlamento Binası’na gitmişken görebilirsiniz.

MİLENYUM ANITI İLE KAHRAMANLAR MEYDANI

Kahramanlar Meydanı, Aziz Kralları Istvan zamanında onun anısı için yapılmaya başlanmış. Meydan içerisinde Macar halkı için önemli yere sahip pek çok  heykel bulunuyor. Heykellerin arasında upuzun bir sütun yükseliyor. İşte muhteşem mimarisi ile Milenyum Anıtı tam karşınıza çıkıyor. En tepesinde Gabriel adında ki baş meleğin heykeli bulunuyor.

MUHTEŞEM MANZARAYA KARŞI BUDA KALESİ

Budapeşte turu yapanların mutlaka gezilecek yerler listesinde olması gereken bir destinasyon. Kalenin 7 adet kulesi bulunuyor. Bu kuleler Macar kabile liderlerini temsil ediyorlar.  Ayrıca Buda Kalesi’nden harika Budapeşte manzarasını izleyebilirsiniz.
Kalenin içerisinde Macar Askeri Tarih Müze ve meydanında ise Mathias Kilise’si bulunuyor. Dileyenler buraları da gezip görebilirler.

AŞIKLAR TEPESİ GELLERT

Budapeşte’nin harika manzarasına karşı aşk tepesi Gellert. Tuna Nehri’nin muhteşem manzarasına karşı Gellert Tepesi pek çok şaire ve yazara yazı konusu olmuş. Bu tepe için Tuna Nehri’ne aşık aşık bakan kadın olarak benzetmesi yapılmış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder