2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

BÜYÜK KEŞFE HAZIR MISINIZ? AVUSTRALYA, TAZMANYA VE YENİ ZELANDA…






Yepyeni rotalar arayan seyahat müdavimleri için büyük keşif zamanı. Avustralya, Tazmanya ve Yeni Zelanda sizi bekliyor. İnternet, ulaşım olanakları ve düzenlenen turlar, dünyayı küçük bir köy haline çevirdi. Evet, bunun adına globalleşme diyorlar ve bu durum en çok dünyayı keşfetmek isteyen seyahat müdavimlerine yaradı desek yanlış olmaz. Globalleşen ve seyahat etmenin daha kolay hale gelmesi ile birlikte seyahatseverler yeni keşifler için artık daha sabırsız. Size ilginç ve bir o kadar keşfetme duygusu yaşatacak yerler önereceğiz. Büyük keşfe hazır mısınız? Avustralya, Tazmanya ve Yeni Zelanda keşfedilmeyi bekliyor.

DOĞAL YAŞAMIN ADRESİ: AVUSTRALYA





Çoğumuzun belgesellerden takip ettiği Avustralya denince ilk aklımıza gelen unsurlar Kanguru ve Sidney’in opera binasıdır. Ancak Avustralya, bir gezgin ve turist için birçok zenginliği bünyesinde barındırır. Doğal ve vahşi yaşam parkları, plajları, Aborijinleri, kıtaya özgü hayvanları ve modern şehirleri ile birçok güzellik bu ülkede bir arada. Avustralya’nın başkenti olarak çoğu insan Sidney’i işaret eder ancak Avustralya’nın başkenti Kanberra’dır. Sidney ise ülkenin en büyük ve gelişmiş şehridir. Sidney, yaşam kalitesi ile dikkat çeker. Günümüzde dünyaca ünlü bir kültür ve sanat merkezi olan Sidney, opera binası ile akıllarda yer edinmiştir.


Avustralya, modern şehirleri kadar doğal yaşamı ile de dünyanın farklı ülkeleri arasında ilk sırada yer alır. Bu ülkede birbirinden ilginç ve görmediğiniz hayvanları keşfetmelisiniz. Avustralya’ya gelip de Aborijinleri görmeden dönmek olmaz. Kıtanın ilk yerli halkı olan Aborjinler ilginç ve dikkat çeken kültürleriyle günümüzde de yaşamaya devam ediyor. Geleneksel yaşam şekilleri ile turistlerin büyük ilgi gösterdiği Aborijinler, Avustralya anılarınızı unutulmaz kılabilir. Avustralya, Hillier Gölü, The Rocks, Taronga Zoo ve Blue Mountains’i ile de keşfedilmeye değer.

EXTREM BİR ÜLKE: YENİ ZELANDA





Büyük keşfimizin ikinci noktası Güney Büyük Okyanus’da yer alan ve Avustralya’ya bin 500 kilometre uzaklıktaki Yeni Zelanda. Son yıllarda turistlerin büyük talep gösterdikleri ülkelerden biri olan Yeni Zelanda, etkileyici manzaraları, yağmur ormanları, buzulları ve dumanı tüten volkanları ile bu ilgiyi fazlasıyla hak ediyor. Gezginler için gerçekten yeni bir destinasyon denebilecek kadar bakir bir yapıya sahip olan Yeni Zelanda, macera arayışındakilere sesleniyor. Yeni Zelanda’yı turizmde bir marka haline getiren ise ünlü Hollywood filmi “Yüzüklerin Efendisi”dir. Yüzükleri Efendisi filmi sonrasında ülke turistlerin gözdesi haline gelmeyi başardı.


Yeni Zelanda’nın kuzeyindeki, Matamata kasabasındaki Hobbit evleri ve filmdeki bazı sahnelerin geçtiği mekanlar, ziyaretçileri büyülüyor. Ülke de Viktoryan dönemi kültürünü görebileceğiniz Oamaru kasabası, doğal güzelliği ile Coromandel Ormanları, Antarktika’nın soğuğu ve rüzgârının hissedilebildiği Kutup Merkezi görülmesi gereken mekanların başında geliyor. Yeni Zelanda, birbirinden farklı ekstrem sporu ile meraklılarına da heyecanı sunuyor. Yeni Zelanda’ da; Jetbot, Rafting, Bungyjumping, Sky Walk, Canyoning, Parapent, Zorbing ve Jet Boating gibi extrem sporları yapmak mümkün.

DOĞAL ÇEKİM MERKEZİ: TAZMANYA





Büyük keşfimizin son durağı ise Tazmanya. Avustralya’nın 240 km güneyindeki doğa harikası Tazmanya adası, yağmur ormanları, muhteşem manzaralı dağları, harika plajları ve ulusal parklarıyla tam bir turizm adası. Tazmanya denince akıllara ilk olarak çizgi film karakteri Tazmanya Canavarı geliyor. Doğal güzellikleri ile ön plana çıkan adanın en önemli doğal çekim merkezleri Güney Batı Issızlığı, Kuzey dağları ve Doğu sahilidir. Günümüzde tarım ve turizm ile ayakta durmaya çalışan bu ada, keşifçi gezginlerin uğrak noktalarından biri haline geldi. Kolay bir ulaşıma sahip olmayan Tazmanya, bu noktada maceraseverlerin büyük ilgisini çekiyor. Keşfetmeyi ve macerayı seviyorsanız bu ada tam sizlik.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder