2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

ENDONEZYA’DA EGZOTİK BİR ADA: BALİ





Dünyanın en büyük kıtası olan Asya, muhteşem doğa harikası yerlere sahip. Uzak Doğu’da Japonya’dan Hindistan’a kadar birçok ülke gezginlerin ilgisini çekiyor. Asya’da en çok turist çeken yerlerden birisi de Endonezya… Tabii ki Endonezya’ya bağlı olan Bali’ye ayrı bir parantez açmak gerek. Mavi ile yeşilin en güzel halini bir arada görebileceğiniz Bali, misafirlerine huzur ve keyif dolu bir tatil imkanı sunuyor. Endonezya’nın muhteşem doğası ile ziyaretçilerini büyüleyen adası Bali’de gezilecek yerler neler? Nasıl bir tatil sizi bekliyor? Gelin birlikte bakalım…

HER TÜRLÜ YAŞA GÖRE AKTİVİTE

Endonezya bir ada cenneti ülke. Yaklaşık ülkede 14 bin ada bulunuyor. Bali ise en büyüklerinden biri. Turizm anlamında da ciddi bir yatırım yapılmış. Burası hem çocuklu aileler, hem de gezginler için çok ideal bir tatil rotası. Her türlü yaşa göre aktiviteler bulabilirsiniz. Engebeli kıyı şeritleri, harika kumlu plajları, volkanik yanardağları, eşsiz kültürü, mimari açıdan etkileyici tapınakları ve sıcakkanlı insanlarıyla başta doğa tutkunu seyahatseverler olmak üzere her gezginin mutlaka görmesi gereken yerlerin arasında bulunuyor. Fiyatların da düşük olması adanın cazibesini daha da artırıyor.


YERYÜZÜNDE BİR CENNET

Bali, “Tanrı’nın adası” olarak nitelendiriliyor. Çoğu kişiye göre ise yeryüzünde bir cennet… Nasıl olmasın ki? Bir renk cümbüşü gibi. Farklı renkleri bir arada görmek mümkün. Adanın doğası akıllardan uzun süre çıkmayacak güzellikte. Mavi ve yeşilin buluştuğu ender yerlerden biri. tropik güzelliklerine hayran kalacağınız adada, suyun altında keyifli saatler de geçirebilirsiniz. Aynı zamanda birinci sınıf sörf ve dalış imkanlarıyla da misafirlerinin beğenisini kazanıyor. Yani bu demek oluyor ki, denizle ilgili her türlü aktiviteyi burada yapabilirsiniz. Bunun yanı sıra kültürel, arkeolojik ve tarihi yerlerin fazla olması Bali’yi dünyanın eşsiz yerlerinden biri yapıyor. Öyle ki, dünyanın en iyi adaları arasında gösterilerek birçok turizm ödülünün sahibi oluyor.


MİSAFİRPERVER VE SICAKKANLI İNSANLAR

Bali’de yaşayan insanlar ise bir hayli sıcakkanlı ve misafirperver. Halkın büyük bir çoğunluğu Hinduist. Hemen hemen herkes İngilizce konuşabiliyor. Bu sayede de turistler kolayca iletişim kurabiliyorlar. Bali’nin ilginç bir yönü de halkının Hindu olmasıdır. Endonezya müslüman bir ülke olmasına rağmen, Bali’de yaşayan kesimin Hindu’dur. Bali’de her yer sanat eserleriyle doludur ve birçoğu Hindu dinine ait tanrıların heykelleridir. Derin bir kültürel hayata sahip olan bölgede neredeyse her adımınızda karşınıza bir tapınak çıkar.


RENKLİ BİR GECE HAYATI

Gece hayatı da çok renklidir. Adanın ziyaretçi kesiminde gençlerin de önemli bir payı olduğunu düşündüğünüzde geceleri hızlı geçiyor. Çok uygun fiyata restoran ve barların da olmasıyla sokaklar oldukça hareketli. Oberoi Caddesi’ndeki restoranlar adanın en güzel restoranlarına sahip. Bunun yanı sıra, dünyanın sayılı Hard Rock otellerinden birisi Bali’de bulunuyor. Burada düzenlenen partiler gençlerin çok ilgisini çekiyor. Denizden kuma, alışveriş yerlerinden kültürüne kadar adanın çok ciddi aktivitesi bulunuyor.


BALİ GEZİLECEK YERLER

Bali’de görmeden dönmeyeceğiniz yerlerden biri denizin ortasındaki kayalığın üzerine yapılmış olan Pura Tanah Lot tapınağıdır. Özellikle gün batımında muhteşem bir manzaranın sizi beklediğini unutmayın. Bali’deki bir gününüzde bu sahile gelip güneşin doğuşunu ya da batışını seyretmenizi öneririz.
Bali’deki en popüler yerlerden biri de 17. yüzyılda inşaa edilen tapınak Hindu-Budist tapınağı olan Ulun Danu Bratan Tapınağı‘dır. Muhteşem görünüme sahip dağların arasında yer alan tapınağın çevresinde hem doğanın keyfini hem de mimarinin etkisini yaşayacaksınız.
Bali’nin en canlı ve en hareketli bölgelerin başında Seminyak geliyor. Gençlerin uğrak noktası olan Seminyak’ta gündüz plajların keyfini çıkarabilir, akşam ilerleyen saatlerde ise eğlence dolu vakit geçirebilirsiniz.
Eğer günün yorgunluğunu keyifli bir şekilde atmak istiyorsanız Bali masajını mutlaka denemenizi öneririz. Çünkü dünyanın başka yerinde tanık olamayacağınız bu deneyimi uygun fiyatlarla yaşayabilirsiniz.



Bali’de çok fazla yanardağ bulunur. Aktif olmamasına rağmen gezi listenizde bu yanardağlar mutlaka bulunmalı. En popüler yanardağlar ise Agung ve Batur… Özellikle Nefes kesici fotoğraflar çekmek isteyen ve dağ tırmanışlarını seven herkesin Batur Yanardağı’nı ziyaret etmesi gerekiyor. Burası da Bali seyahatinizin unutulmayacak yerleri arasına girecektir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder