2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

İŞTE KABİN BAGAJI HAZIRLAMANIN İPUÇLARI…





Yolculuklarda en can sıkıcı konuların başında valizlerin kaybolması ya da geç gelmesi gibi sorunlar geliyor. Bu nedenle çoğu yolcu, mecbur kalmadığı durumlarda kabin bagajıyla uçağa binmeyi tercih ediyor. Ancak bu gibi noktada da el bagajlarına yönelik boyut, kilo ve güvenlik gibi kısıtlamalar devreye giriyor. Bu yüzden evden çıkmadan çantanızı iyi bir şekilde hazırlamanız gerekiyor.

Kabin ebatlarında bir el bagajı hazırlamak hem bilgi hem de adeta bir ustalık istiyor. Tecrübeli yolcular el bagajlarını havayolu ve havaalanlarının güvenlik prosedürlerini dikkate alarak hazırlarken aceleci yolcular ise kabin bagajlarını düzenlerken ilginç hatalara imza atıyor. İşte kabin bagajı hazırlamanın ipuçları…


SIVI KISITLAMASI

Havacılık güvenliği konusunda en titiz davranılan konuların başında uçağa alınabilecek sıvı malzeme miktarı geliyor. Bu sıvıların içine jel, diş macunu, şampuan ve tıraş köpüğü gibi maddeler de dahil. Dünyanın bütün ülkelerinde uçak kabine alacağınız sıvıların toplamı 1 litreyi, tek bir parçanın da 100 ml’yi geçmemesi gerekiyor. 100 ml’den az olan sıvıları ayrı ayrı küçük paketlere ya da sıvı torbalara koyarak kabin bagajına alabilirsiniz.


YASAKLI CİSİMLERE DİKKAT

Dünyanın hiçbir ülkesinde ateşli silahlar gibi patlayıcılar veya bıçak ya da jilet gibi keskin ürünlerin uçağa alınmasına izin verilmiyor. Makas ve bıçak 10 cm’den daha kısa olduğu takdirde kabine alınabiliyor. Tırnak makası ve tek kullanımlık tıraş bıçaklarına ise dünyanın birçok ülkesinde müsaade edilmiyor.

LAPTOP GİBİ CİSİMLERİ ÇANTANIZDA KOLAY BİR YERDE OLSUN

El çantanızı veya kabine alacağınız valizinizi hazırlarken güvenlik kontrolü esnasında çıkarmak zorunda olacaklarınız için dikkatli olunuz. Örneğin laptop ya da tablet gibi diz üstü bilgisayarlarını çantanızda kolay ulaşabileceğiniz bir yere koyun. Böylece hem güvenlik noktasında çok fazla zaman kaybetmez, hem de tüm çantanızı boşaltmak zorunda kalmazsınız.



LİMİTLERİ AŞMAMAYA ÖZEN GÖSTERİN


Kabine alacağınız bagajların hem ağırlık hem de boyutlarına göre bazı limitleri bulunuyor. Mesela Türk Hava Yolları’nın 55x40x23 cm ebatlarını aşmamasını istiyor. Çoğu hava yolları uzun uçuşlarda size kişisel bakımınızı yapabileceğiniz bir seyahat çantası verir. Bu setin içinde uçuş süresince ihtiyacınız olacak diş fırçası, diş macunu, nemlendirici, kulak tıkacı, çorap, göz maskesi gibi birkaç temel malzeme yer alır. Fakat bunların bazen hava yolları tarafından verilmeyeceğini hesaba katarak el bagajınızı hazırlamanızda fayda var. Ayrıca hijyeninize yardımcı olmanız için anti bakteriyel temizleyici ve yastık gibi detayları da unutmamanızda fayda var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder