2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

KUŞADASI BÖLGESİ

Yılın büyük bir kısmını güneşle geçiren, tarihi zenginlikler ve dünyaca ünlü plajlarla adından sıkça bahsettiren Kuşadası, geçtiğimiz yazda en çok tercih edilen beldelerimizden. Koca bir sene boyunca beklediğiniz yaz tatilini Kuşadası Otelleri ile taçlandırmak istiyorsanız Perisos Turizm’in size önerileri; Le Blue Hotel & Resort, Palm Wings Beach Resort & Spa Kuşadası ve Palm Wings Ephesus Beach Resort. Yurtiçi otellerinde geçerli erken rezervasyon fırsatları tükenmeden tatil planlarınızı bugünden yapmanın keyfini çıkarın. Tatilinize hareket katacak Efes Harabeleri, Meryem Ana Evi, Şirince, Güvercinada Kalesi’ni gördükten sonra Kuşadası’nın eşsiz manzarasına karşı romantik bir akşam yemeği için tercihinizi Ege Port’tan yana kullanabilirsiniz. Yazın vazgeçilmez üçlüsü deniz, güneş, kum tatilinizi doyasıya yaşayacağınız Kadınlar Denizi Plajı, Sevgi Plajı, Milli Park Plajları, Yılanlı Burnu Plajı ve Güzelçamlı Plajı denize girmek için en ideal noktalarından. Kimler tarafından ve hangi dönemde kurulduğu hakkında kesin bilgi bulunmayan Aydın-Kuşadası, birçok medeniyetin izlerini taşıyan, günümüzde ise tatilciler tarafından tercih edilen bir yerleşim alanıdır. Aydın il merkezine yaklaşık 134 kilometre uzaklıkta yer alır. Turizmin önemli noktalarından biri olması nedeniyle Kuşadası otellerinin sayısı da oldukça fazla... Kuşadası’nın tarihi yerlerine, doğaüstü güzelliklerine ve harika plajlarına doğru yola çıkmak için Kuşadası’nın gezilecek ve görülecek yerleri listesini incelemeyi unutmayın. İçinde her türlü konsepti bulabileceğiniz Kuşadası otelleri için 2018 erken rezervasyon fırsatlarını takip edin.



Kuşadası Gezilecek ve Görülecek Yerler

Kuşadası Kalesi: Öküz Mehmet Paşa tarafından yaptırılan Kuşadası Kalesi’ni çevreleyen surlara günümüzde pek rastlayamasak da hamam, kervansaray, camii ve konutlar eski formunu korumakta ve birçok restorasyon sayesinde iyileştirilmiş durumda.

Güvercinada Kalesi: Mora isyanı sırasında denizden gelebilecek saldırılara karşı korunmak için inşa edilmiştir Güvercinada Kalesi. İç kale Barbaros Hayrettin tarafından yaptırılırken, surlar İlyas Ağa tarafından inşa ettirilmiştir. İlçenin Hacıfeyzullah Mahallesi’nde yer alır. Günümüzde Kuşadası gezilecek ve görülecek yerler arasındadır.

Neapolis Antik Kenti: Güvercinada Kalesi’ne yakın bir konumda yer alan Neapolis Antik Kenti, Kuşadası’nın ilk yerleşim alanı olarak biliniyor. Kent özellikle Hellenistik dönemde en önemli liman kenti olmuştur.

Kuşadası Plajları: Kuşadası plajlarının geneli mavi bayrak ile ödüllendirilmiştir. Plajlar ince kumlara sahip olup, büyük bir akvaryumu anımsatır. Aralarındaki en ünlü plaj ise Kadınlar Denizi Plajı’dır. Bunun dışında; Sevgi Plajı ve Milli Park plajları, Yılancı Burnu Plajı, Güzelçamlı Plajı'nı denize girmek için tercih edebilirsiniz.

Efes Harabeleri: Ülkemizin dünyaca ünlü noktaları arasındaki Efes Harabeleri’ni muhakkak gezmelisiniz. Antik kent Selçuk ilçesinde bulunuyor olsa da, Kuşadası’na yaklaşık 18 kilometrelik bir mesafede yer alıyor. Efes Antik Kenti’nin her bir kalıntısı yerli ve yabancı turistlerden yoğun bir ilgi görüyor. Özellikle Artemis Tapınağı dünyanın yedi harikasından biri.

Meryem Ana Evi: Kuşadası’na 20 dakikalık mesafede kalan Meryem Ana Evi, Meryem Ana’nın son birkaç yılını geçirdiği ev olarak bilinse de asıl yeri Selçuk’tadır. Özellikle Ağustos ayında ziyaretçi akınına uğrayan bu evin hikayesini dinlemeyi ihmal etmeyin.

Kadı Kalesi: Kuşadası Davutlar yakınında konumludur. Venedik ve Bizanslılar tarafından inşa edilen kalenin bir kısmı 1976 yılında restorasyona uğramıştır. Şayet tarihe karşı ilginiz varsa buradan çıkarılan kalıntıları mutlaka ziyaret listenize eklemelisiniz.

Kurşunlu Manastırı: 600 metre yüksekliğe sahip Kurşunlu Manastırı, Kuşadası’nın muhteşem manzarasına hakim. 8. yüzyılda Hristiyan göçü sonucu şehrin dini merkezlerinden biri haline geldi. Bu bölge zamanla din adamlarının sığınma amaçlı inşa ettikleri kilise ve manastırlarla adını duyurdu.

Didyma Antik Kenti: Söke ilçesinde bulunan ve Kuşadası’na yaklaşık 21 kilometre uzaklıkta yer alan Didyma Antik Kenti, gezi listenize ekleyebileceğiniz keyifli bir nokta. Mitolojide Ay Tanrıçası olan Artemis’e adanan antik kent aynı zamanda dini bir merkez olmuştur.

Öküz Mehmet Paşa Kervansarayı: 1618 yılıyla tarihlendirilen Öküz Mehmet Paşa Kervansarayı ismini banisinden almıştır ve günümüzde turistik gezi alanlarından biridir. Kervansaray, Kuşadası İskelesi yakınında bulunuyor.

Zeus Mağarası: Kuşadası tatilinizde görmeden dönmemeniz gereken harika bir rotadır Zeus Mağarası. Dilek Yarımadası girişinde konumlu mağaranın buz gibi sularında yüzerek serinleyebilirsiniz.

Kuşadası Sevda Tepesi: Güvercinada caddesi üzerinde yüksekçe bir tepe var. Şehrin tüm manzarasını izleyebileceğiniz bu tepenin ucunda bir de Atatürk heykeli bulunuyor. Buraya gittiğinizde harika fotoğraf kareleri çekmeden dönmeyin.

Kuşadası Milli Parkı: Eşsiz güzelliklerini ziyaretçileriyle buluşturan bu beldede görmeniz gereken yerlerin başında Kuşadası Milli Parkı geliyor. Merkeze 28 km mesafede olan bu rota harika bir doğaya sahip. 209 kuş türünü içinde barındıran milli park, Kuşadası ile Söke arasında konumlu. Doğa fotoğrafçılığına merakı olanlar için birbirinden güzel karelerin yakalanabildiği Kuşadası Milli Parkı, tarihi kalıntılarıyla da ön planda.

Şirince: Ege aşıkları bilir Şirince’nin güzelliklerini. Her ne kadar İzmir’in bir beldesi olarak bilinse de Kuşadası’na olan mesafesi daha azdır. Kuşadası tatilinizde görmeden dönmemeniz gereken bu harika rota keşif listenizde mutlaka olmalı.
Kuşadası Yapılacak Aktiviteler
Kuşadası, Akdeniz ve Ege bölgelerinin birçok yeri gibi su sporlarına oldukça elverişlidir. Kuşadası plajlarında kano, jet-ski gibi aktvitelere katılın.
Su altının renkli dünyasıyla tanışmak için dalış yapın. Özellikle son yıllarda beldenin en popüler aktivitesi olan dalışla heyecan dolu bir gün geçirebilirsiniz.
Kaplıcalara zaman ayırmayı sakın ihmal etmeyin. Birçok hastalığa şifa olduğu bilinen Çıban Kaplıcası, Güzelçamlı Kaplıcası ve Venüs Kaplıcası tercih edeceğiniz kaplıca bölgelerinden birkaçı.
Kuşadası gece hayatı oldukça hareketli geçiyor, özellikle yaz sezonunda… Otel animasyonları ve canlı eğlenceleri dışında farklı şeyler yapmak isterseniz Kuşadası merkezindeki barları ve eğlence mekanlarını tercih ederek sabahın ilk ışıklarına kadar eğlenceye doyabilirsiniz.
Sadece bir gününüzü tekne turuna ayırmalısınız. Günübirlik kalkan teknelerle birçok koyu gezebilirsiniz. Soğuksu Koyu, Baradan Koyu ve Hisarönü Koyu teknelerin uğradığı noktalar arasında.
Kuşadası’nda en çok yapılan aktivitelerden biri de jeep safarisidir. Tüm gününüzü eğlence dolu geçireceğiniz bu aktivite ile beldenin doğal güzelliklerini de yakından keşfetmiş olursunuz.
Bölgenin en sevilen aktivitelerinden biridir at safarisi. Farklı bir deneyimle gününüze renk katacağınız bu aktivite sayesinde Kuşadası’nın doğal güzelliklerini de keşfetmiş olursunuz.
Kuşadası ve çevresinde görülmesi gereken pek çok yer var, Kuşadası Milli Parkı bunlardan biri. Burada denizin keyfini çıkarabilir, doğa yürüyüşlerine katılabilir ve kamp kurup doğayla iç içe harika zamanlar geçirebilirsiniz.
Kuşadası’nda Efes Meryem Ana turları ve Şirince turları da gerçekleşiyor. Efes turlarına katılarak dünyanın en ünlü kalıntılarını gezmeden Kuşadası tatilinize son vermeyin.
Ege’nin en büyük festivaline ev sahipliği yapan Kuşadası’nda Gençlik Festivali’ni kaçırmayın. Temmuz ayında düzenlenen bu festivalde eğlenceye ve müziğe doyacaksınız.
Tatilinizi keyifli bir alışverişle taçlandırabilirsiniz. Kuşadası çarşılarından hediyelik eşyalar ve yöresel halılardan satın alın.
Haftanın belirli günlerinde kurulan semt pazarlarına uğrayıp tazecik sebze-meyvelerinden, balıklarından satın alabilirsiniz. Ayrıca ev işi narenciye, turunç, incir reçeli veya marmeladından denemeyi ihmal etmeyin.

Kuşadası’nda Konaklama

Dört mevsim tatil severlerin uğrak durağı Kuşadası, ziyaretçilerine unutulmaz bir tatil deneyimi sunuyor. Özellikle yaz aylarında turist akınına uğrayan Kuşadası’nda yüzlerce konaklama seçeneği mevcut. 2018 erken rezervasyon fırsatları ile Kuşadası otellerinin sunduğu imkanlardan doyasıya yararlanabilir, yılın tüm yorgunluğuna veda edebilirsiniz.

Kuşadası’nda Yapılan Festivaller

Ege’nin en büyük festivaline ev sahipliği yapan Kuşadası’nda Gençlik Festivali’ni kaçırmayın. Temmuz ayında gerçekleşen bu festival sayesinde eğlence ve müziğe doyacaksınız.

Kuşadası’ndan Ne Alınır?

Kuşadası’nda alışveriş edebileceğiniz pek çok seçenek bulunuyor. Özellikle yabancı turistlerin ilgisini çeken süs eşyalar, otantik ürünler, takılar, deriden üretilen çantalar, ayakkabılar ön planda. Evinize farklı dokunuşlar katmak istiyorsanız bölgede satılan halı ve kilimlerden alabilirsiniz. Ayrıca Kuşadası’nın meşhur narenciyesi, turuncu ve incir reçeli alışveriş listenizde mutlaka olmalı.

Kuşadası’nda Ne Yenir?

Aydın’ın zengin bir mutfak kültürü vardır. Et ve sebzelerin ön planda olduğu Kuşadası yöresel yemekleri; arasındaki acılı güveç, patlıcan kavurma, sarmaşık, kedirgen kavurma, arap saçı, börülce teretoru denemenizi önerdiğimiz lezzetlerdir. İncirin memleketi olan Aydın’da incirin tatlısı çok meşhurdur. Muhallebi kıvamında servis edilen Teleme tatlısını yemek sonrası denemenizi öneririz. Merak ettiğiniz tüm yemekleri Kuşadası restoranlarında deneyebilirsiniz.

Kuşadası Gece Hayatı

Renkli gece hayatına ev sahipliği yapan Kuşadası yerli-yabancı tüm turistlerin ilgi odağı. Otellerin düzenlediği eğlenceler dışında beldenin barlar sokağındaki gece kulüpleri oldukça popüler.

Bizden Öneriler

Kuşadası özellikle yaz aylarında oldukça yoğun ilgi görüyor. Bu nedenle Kuşadası tatilinizi mayıs ve eylül ayları arasında yapmanızı öneririz. Sahil boyunca uzanan plajlarında yüzmenin keyfini çıkarın ve buradan ayrılmadan önce mutlaka mavi yolculuk turlarına katılın. Eğlencenin eksik olmadığı Kuşadası geceleriyle tanışmayı ihmal etmeyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder