2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

Türkiye’de Hangi Mevsimde Nereye Gidilir





Hayatta her şeyin zamanında güzel olması gibi tatillerin de zamanında yapılanı makbuldür. Tatil sırasında ‘keşke başka zaman gelseydik’ dememek için en ideal tatil yerleri için ideal zaman aralığını da bilmek gerekiyor. Bazı yerlerin tadı gerçekten de mevsiminde gidildiğinde çıkıyor. Şayet kendinize bir tatil planı yapıyorsanız sizin için hazırladığımız listeye göz atmanızı öneririz.

Ocak:

Kış tatili tutkunları için ocak ayı en uygun aylardan biridir. Şayet çok kalabalık dönem tercih etmek istemiyoranız okulların sömestr tatil dönemini göz önünde bulundurun. Ocak ayı için önereceğimiz kayak merkezlerinin başında Uludağ, Kartalkaya ve Kartepe gelmektedir.

Biraz daha sakin ve uzun pistleri tercih ediyorsanız Kars Sarıkamış’ı tercih edebilirsiniz. Toplam 12 metreyi bulan 5 etaplı pistte beyaza doyacaksınız. Bir başka alternatif de Kayseri Eryices olabilir. Şehir merkezine sadece 25 km mesafede bulunan Erciyes Kayak Merkezi, her türlü kış sporu için elverişlidir.




Şubat:

Kış mevsiminin sonlarına doğru yaklaştığımız bu ayda, her ne kadar alçak kesimlerdeki karlar yumuşamaya başladıysa da, yüksek kesimlerde kış sporları tüm hızıyla devam etmektedir. Özellikle Erzurum Palandöken 22 adet pisti ile kayak severlerin hizmetindedir. Özellikle Ejder ve Kapıkaya isimli pistleri görmenizi tavsiye ederiz.



Mart:

Soğuk havaların etkisinin yavaş yavaş azalmasıyla, baharın ilk tomurcukları açmaya başlar. Doğanın yeniden uyanışı mutluluk hormonlarını hareketlendirmeye başlar bu ayda. Dolayısıyla doğa ile başbaşa kalmak ruhumuzu dinlendirmek için ideal bir aydır. Özellikle Mart ayında Abant Gölü’nün muhteşem atmosferinde bir hafta sonu kaçamağı size çok iyi gelecektir. Baharın ilk günlerini İzmir’de geçirmeye ne dersiniz?

İzmir Ünlü Saat Kulesi’ni, Kadife Kale’yi, Meryem Ana Evi’ni, Kültürpark’ı, Efes-Bergama Antik Kentleri’ni kapsayan bir şehir turu sizi rutin hayattan çıkaracaktır. Çanakkale’den başlayıp Gelibolu, Truva, Assos, Adatepe Behramkale, Bozcaada, Zeus Altarı ve Tahta Kuşlar ile devam eden bir kültür turu bahar ayları için ideal olmaz mıydı?



Nisan:

Baharın kendini iyiden iyiye hissettirmeye başladığı, güneşin içimize işlediği bu ayda Ağva, Polenezköy ve Kaz Dağları size huzurlu bir tatil imkanı sunabilir. Aile ortamı sıcaklığı veren küçük pansiyonlarda veya ağaç evlerde konaklama imkanı bulabileceğiniz Kaz Dağları’nda yeşilin binbir tonuna doyacaksınız.

Kaleköy, Zeytinliköy, Dereköy, Tepeköy’ü kapsayan bir Gökçeada turu da iyi bir seçenek olacaktır. Sıcaklar bastırmadan Antakya, İskenderun, Adana, Mersin, Anamur, Alanya, Antalya’nın başka yönlerini keşfedeceğiniz bir Doğu Akdeniz turunu tercih ettiyseniz o yöreye has lezzetleri deneyimlemeden sakın dönmeyin. Şehir hayatına kısa bir mola vermek isteyenler için yeşilin ve mavinin en güzel tonlarını bulabilecekleri ağva ve Polenezköy iyi bir seçim olacaktır.



Mayıs:

Tüm yurtta bahar havasının hemen hemen her yerde hissedildiği Mayıs ayında gidilecek yerlerin başında Kapadokya, Maşukiye ve Batı Karadeniz gelir. Mayıs ayında yazlık bölgeler kalabalık hale gelmeden yazın ilk günlerinin de tadını çıkarabileceğinizi hatırlatmak isteriz.

Safranbolu ve Amasra’dan oluşan bir Batı Karadeniz turu tatil severler için dingin bir tatil olacaktır. Şayet rotanız bu tarafa olacaksa Babakale’de balık yemeyi sakın unutmayın. Rotanız Kapadokya ise Göreme, Ürgüp, Derin Kuyu, Ihlara Vadisi, Hacı Bektaş, Üçhisar’ı görmeden sakın dönmeyin. Fotoğraf çekmeye doyamayacağınız bir tatil olacaktır.



Haziran:

Okulların da kapanmasıyla tatil döneminin başladığı yaz mevsiminde tabii ki tatil bölgeleri artık yoğunlaşmaya ve renklenmeye başlar. Dalyan, Kaş ve Gökova Haziran ayı için başlıca seyahat noktalarımız arasındadır.

Dalyan’da yapacağınız bir tekne turu ile Caretta-Caretta kaplumbağalarının yumurtalarını bıraktıkları İztuzu plajının keyfine varabilirsiniz. Sazlıklar arasından görünen Kaunos Kral Mezarları görülmeye değer. Deniz, günel ve kum tutkunları için Kaş ideal bir seçim olacaktır.



Temmuz:

Yazın tam da ortasında Ege’nin eşsiz güzelliklerinde kendinizi unutmalısınız. Temmuz ayında gidilmesi gereken yerlerin başında Marmaris, Göcek, Bodrum, Çeşme, Alaçatı, Fethiye gelmektedir.

Fethiye’ye kadar gelip de sadece denize girmek olmaz, bir de yamaç paraşütünü denemelisiniz. Tatilciler için bir klasik olan bodrum ise tüm güzellikleriyle görülmeye değer. Çılgın Beach Partilerine katılmak, tatilinize renk katmak istiyorsanız Çeşme sizi bekliyor olacak.

Ağustos:

Yaz tatilinin son demlerine yaşlaştığımız bu ayda Fethiye, Ölüdeniz, Soğuksu, Gemiler Adası, Yeşilköy, Kaş, Kekova, Tersane, Üçağız, Simena, Gökkaya, Bayındır Limanı, Kalkan, Çamlıburun, Batıkkaya’yı kapsayan bir mavi yolculuğa ne dersiniz? Sörf tutkunları için değişmez bir adres olan Alaçatı ise bir vazgeçilmezdir.



Eylül:

Yazın hareketli ve kalabalık günlerinden sonra biraz sessizlik ve huzur herkese iyi gelecektir. Karadeniz Yaylaları’nın yeşiline, Bozcaada’nın mavisine doymaya hazır mısınız? Yaylaların yüksek kesimlerindeki manzara sizi büyüleyecektir.

Ciğerlerinize oksijeni depolama şansı yakalayacağınız Karadeniz Yaylaları sizi tekrar canlandıracaktır. Dar sokaklarında kaybolacağınız Bozcaada’da sıra sıra dizilmiş evlere bayılacaksınız.



Ekim:

Ekim ayında İstanbul’u özellikle adalarını keşfetmeye ya da harika bir treking turu ile kendinizi doğanın koynuna bırakmaya ne dersiniz? Olimpos, Çıralı, Adrasan rotasında treking turu sizi hem zorlayacak hem de doğayı böyle keşfetmek size büyük keyif verecektir. Hem yakın, hem huzurlu. Sıcaklıkların azalmasıyla birlikte Kapadokya’da çok daha keyifli vakit geçirebilirsiniz.

Evet İstanbul Adaları’ndan bahsediyoruz. Burnunuzun dibindeki bu güzellikleri keşfedebileceğiniz en güze ay Ekim ayıdır. Şöyle bir fayton sefası ya da bisiklet turu şehrin karmaşasından kaçmak için tatlı bahaneler olacaktır.




Kasım:

Kasım’da aşk başkadır. Kasım’da gidilmesi gereken yerler: Gönen, Yalova, Abant. Bursa’da Yeşil Türbe’den Ulu Cami’ye, Cumalıkızık Köyü’nden Çekirge-Oylat Kaplıca’larına görülecek o kadar çok yer var ki… Özellikle Cumalıkızık Köyü’nde köy kahvaltısı yapmadan sakın dönmeyin.




Aralık:

Yılın son ayında soğuk havalar iyice kendini hissettirmeye başlar. Aralık ayında İstanbul’u doyasıya yaşamak iyi olmaz mıydı? Ayasofya, Topkapı Sarayı, Sultanahmet, Süleymaniye, Yerebatan Sarnıcı, Kapalıçarşı, Mısır Çarşısı, Dolmabahçe ve Çırağan Sarayları, Yıldız-Gülhane, Galata Kulesi, Sultanahmet Meydanı, Eyüp Sultan gezi rotanıza dahil edebileceğiniz başlıca noktalar.

Aralık ayı için bir başka alternatifimiz ise Konya Şeb-i Arus Turuna katılmak olabilir. Aralık ayı ortasında başlayan etkinlikler ve özellikle sema gösterileri farklı bir deneyim olacaktır.



Türkiye’nin her yeri bir başka güzel evet ama doğru zamanda ve doğru yerde olmak gerekir. Her nereye gitmeyi tercih ederseniz edin, en ucuz uçak biletini Kolayyolculuk.com‘dan alabileceğinizi unutmayın!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder