2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

Büyüleyici Fas’ta mutlaka yapmanız gereken 5 şey








Büyüleyici Fas’ta mutlaka yapmanız gereken 5 şey

Kırmızıya, beyaza, maviye boyalı, otantik, fakir, gizemli ve gözlerinin içi gülen bir ülke Fas. Hiç kimselere benzemeyen kendine has mimarisine, sıcacık insanlarına, lezzetli yemeklerine ve dingin ruhuna kalbinizi vereceğiniz garanti. Eğer aradığınız egzotik, canlı, gastronomik ve masalsı bir tatil ise bizden söylemesi, Fas tam olarak aradığınız yer. Bu büyülü coğrafyanın tadını daha iyi çıkarabilmek için, Fas’ta yapmadan dönmemeniz gereken beş şeyden bahsetmek istiyoruz:

1.Marakeş çarşısını çatıdan izleyin

Kırmızının 50 tonunu taşıyan bir şehir Marakeş. Marakeş Fas’ın otantik, mistik, masalsı şehri ise, Marakeş’in kalbi de Djemaa El-Fna. Bu büyüleyici meydanda yok yok: Yılan oynatıcılar, dövmeciler, akrobatlar, hikaye anlatıcılar, salyangoz satıcıları, falcılar, maymun terbiyeciler, etnik yemekçiler… Tüm bunları tam meydanın karşısındaki çay evlerinin terasından izlemek mümkün. Kapalı Çarşı veya Mısır Çarşısı sokaklarına benzeyen labirentimsi sokaklarında gezerken, kendinizi gerçek hayattan çok bir film sahnesinde hissederseniz size suçlayamayız.

2.Muhteşem Fas çayını tadın

Telafuzu Türkçe ile tamamen aynı olduğu için Türklerin sipariş etmede en az zorluk çektiği şey bu harika çay herhalde. Nane yaprakları ile hazırlanan bu hafif içimli yeşil çay Fas kültüründe çok önemli bir yere sahip. Yemeklerde, yemek aralarında, misafir eşliğinde, kısacası günün her anında, her nedenle Faslıların hayatlarına eşlik eden bu çay özel ve şık sunumu ile de göz alıyor. Bu muhteşem lezzeti yerinde tatmak için bile oraya gitmeye değer!

3.Büyüleyici bahçelerinde gezin

Marakeş’e gönül veren ünü modacı Yves Saint Laurent 1964 yılında harika bir villa satın alıp, bahçesini de bir rüya gibi şekillendirmiş. Dünyanın farklı köşelerinden getirilen 300’den fazla bitki çeşidine ev sahipliği yapan bu bahçe o kadar meşhur olmuş ki ünü sınırları ve şehirleri aşmış. Şimdi Jardin Majorelle Marakeş’in kırmızı ikliminde yemyeşil bir vaha olarak yer almakta ve ziyaretçilerini egzotik atmosferi ile büyülemekte.

4.Mutlaka Fas yemeklerini tadın. Lezzet garanti.

Damak tadı olarak Türklere çok yakın gelen bir mutfağı var Fas’ın. Geleneksel yemekleri olan “tajin”, etle veya tavukla yapılan bir çeşit tandır kebap. Bunun dışında nefis lezzetteki safranlı pilavları, nohutlu, güveçte sebzeli, kuskuslu yemekleri sayesinde zor beğenenlerin bile aç kalmayacağı bir mutfağa sahip. Uzun kubbeli, deve kemiği ile süslenmiş toprak kaplarda sunulan tajinler, bazı mekanlarda yer sofralarında servis ediliyor. Gideceğiniz restoranlarda otantik Fas mutfağına çoğunlukla dansöz gösterilerinin de eşlik edeceğini şimdiden söyleyelim.

5.Chez Ali’de unutulmayacak bir Fas akşamı yaşayın.

Bir gece düşünün yıldızların aydınlattığı ıssız bir çölün ortasında, dev çadırlarda size karşılayan dansçılar eşliğinde başlayan… Chez Ali yemekten ziyade bir masal dünyası ve unutulmayacak bir deneyim sağlıyor misafirlerine. Otantik ve lezzetli yemeklerinin yanı sıra at sırtında gerçekleştirilen savaş mizanseni, develeri, dansçıları, uçan halıları ile akıllardan hiç silinmeyecek çok özel bir gece sizleri bekliyor. Marakeş’in ünü sınırları aşmış bu gösterisini tatmadan Fas’tan ayrılmayın!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder