2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

Nisan Ayında Cennet Vatanda Gezilesi 8 Yer


Nisan ayının gelişiyle her zamanki gibiyin e çiçekler açmaya, kuşlar cıvıldamaya güneş ise yüzünü gösterip içimizi ısıtmaya başladı. Baharın tüm güzelliği doğada yerini teker teker alırken; sokaklar, parklar ve deniz kenarları çocukların ve gençlerin şen kahkahalarıyla dolup taşıyor. Nisan ayının gelişi ve güneşin kemiklerimizi ısıtmaya başlaması ile birlikte gezi mevsimi de resmen başlamış sayılıyor. Havaların ısınması ve baharın coşkusuyla sırt çantasını alıp keşfe çıkmak çok daha cazip bir hale geliyor. Peki, Nisan ayında nerelere gidilir? Bahar aylarında Türkiye’de hangi şehirler gezilir? Kültür, tarih, doğa ve belki de plaj gezileri için hangi noktalar tercih edilebilir? Sizler için şahane bir rota derledik. Sırt çantalarınızı hazırlayın!


Abant



Marmara ve Batı Karadeniz arasında kalan Abant; peri masallarını andıran görüntüsü nedeniyle yıl boyunca ziyaretçilerin beğenisini kazanıyor. Abant, kış mevsiminde karlar altındaki muhteşem manzarasıyla ziyaretçilerini adeta büyülerken; ilkbahar ve yaz aylarında çiçeklerin açması ve ağaçların filizlenmesiyle birlikte cıvıl cıvıl, rengarenk bir görünüme kavuşuyor. Abant Gölü doğayla iç içe geçmek, ciğerlerinize temiz tava doldurmak, bisiklet, yürüyüş gibi doğa sporları ve tabii ki kamp için harika bir tercih. Huzurlu atmosferi ve eşsiz doğa manzarasıyla, bizce özellikle fotoğraf tutkunları tarafından mutlaka ziyaret edilmesi gereken Abant, Ankara’ya yaklaşık 2, İstanbul’a ise yaklaşık 3 buçuk saat uzaklıkta.

Tirilye



Bursa’nın Mudanya ilçesine bağlı olan Tirilye, zeytin ağaçlarıyla kaplı muhteşem bir doğaya sahip. Rumlardan kalma birçok esere ev sahipliği yapan Tirilye, kiliseler, manastırlar, Fatih Camii, Taş Mektep, Tabut Ev gibi tarihi yapıları; zeytin dükkanları, balıkçı lokantaları ve Rum–Osmanlı mimarisinden örnekleri ile her köşesinde ayrı güzellikler saklayan bir belde. Kahvaltıdan itibaren her noktada farklı ve yerel lezzetler tatmak isteyenler için adeta biçilmiş bir kaftan. Zira zeytin ağaçlarıyla ünlü şirin beldede yemeklerin lezzeti ziyaretçilerden tam puan alıyor.

Şirince



Güzel İzmir’in Selçuk ilçesine bağlı Şirince; bize göre ilkbaharı müjdeleyen nisan ayında mutlaka gidip görülmesi gereken yerlerden biri. Tarihi evlerinin ihtişamı Şirince’nin yemyeşil doğasıyla birleşince ortaya kartpostalları andıran şahane bir manzara çıkıyor. Şirince sebze ve ot yemekleri, lezzetli şarapları, zeytinyağı ve tarih kokan küçük sokakları ile adı gibi şirin mi şirin bir köy. İzmir il merkezine 83 km uzaklıkta olan bu köyde hiçbir ev bir diğerinin manzarasını kapatmıyor. Köy, sınırları içinde 15. Yüzyıldan kalma bir de kilise barındırıyor. Ne yazık ki günümüze kadar yalnızca dış yapısı korunarak gelebilmiş olsa da, bu kilise Hristiyanlık dini açısından oldukça büyük bir öneme sahip. Gezi rotanıza St. Jean (John) Baptist Kilisesini mutlaka eklemenizi ve kiliseye tırmanırken yol üzerinde harika bir kahvaltı yapıp; imkanınız varsa Şirince’nin ev yapımı şaraplarından tatmanızı tavsiye ediyoruz.

Çanakkale



Gelibolu, Gökçeada, Bozcaada, Assos Antik Kent, Truva Antik Kent gibi birçok tarihi unsuru bünyesinde barındıran Çanakkale, mutlaka gezilip görülmesi gereken bir şehir. Özellikle Çanakkale Şehitliği her yıl binlerce yerli ve yabancı turist tarafından büyük ilgi görüyor. Yaşanan savaşın yıkımına rağmen şehrin bugünkü modernliğiyle, insanın ruhunu okşayan huzuru ve muhteşem doğasıyla; Çanakkale, hem tatil, hem gezi hem de dinlenmek isteyenlerin bizce özellikle bahar aylarında rotalarına mutlaka eklemesi gereken şehirlerden biri.

Antalya



Yılardır ülkede turizmin en hareketli olduğu bölgelerden biri olan Antalya’da genelde nisan ayı ile birlikte tatil sezonu açılıyor. Sıcak iklimi, tertemiz kumsalları, meşhur falezleri; Aspendos, Simena, Side ve Olympos gibi birçok antik kenti de sınırlarında bulundurmasıyla Antalya, özellikle yabancı turistin gözdesi. Denize girmek, doğa yürüyüşleri ve gezileri yapmak; yeni lokasyonlar keşfetmek, farklı lezzetler tatmak ve en önemlisi huzurlu bir atmosferde kafa dinlemek isteyenler için Antalya, sizlere tahmin edebileceğinizden de fazlasını vaat ediyor.

Halfeti



Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesi; şehrin karasal iklimine inat ziyaretçilerini masmavi ve pırıl pırıl bir manzarayla karşılıyor. İlçenin yüzde 80’i Birecik Barajı’nın inşasıyla sular altında kalınca, şehir 15 km ötedeki yeni yerleşim merkezine taşınıyor. Evlerin, camilerin ve daha birçok yapının su altında kalmasıyla, Halfeti zaman içerisinde alışılmışın dışında bir görünüm kazanıyor. Şimdilerde “Saklı Cennet’’ ve ‘’Kayıp Kent” gibi isimlerle anılan bölgede sular altında kalmış birçok tarihi yapı görmeniz mümkün. Huzurlu çehresiyle Cittaslow yani “Sakin Şehir“ unvanını alan Halfeti, çok sayıda yerli ve yabancı turistin de ilgisini çekiyor.

İskenderun/Hatay



Doğu Akdeniz bölgesinde yer alan Hatay, şimdiye kadar adını hep leziz yemekleri ve meşhur künefe tatlısıyla duyurmuş olsa da; şehir aslında Türkiye’nin en eski yerleşim merkezlerinden birisi. Tarihi milattan önce 100.000 ile 40.000 yılları arasına dayanan şehir, birçok medeniyete ait izleri bir arada taşıması ve yine birçok farklı inanıştan insanı bir arada barındırmasıyla adeta bir kültür ve medeniyet mozaiği. Bizce mutlaka ama mutlaka gidip görmeniz gereken Hatay ve meşhur merkez ilçesi Antakya; kaleleri, Amanos Dağları, kiliseleri, tarihi Antakya Çarşısı, Asi nehri, doğası, çiftlik evleri ve daha sayamadığımız birçok noktası ile sizlere tadına doyum olmayacak bir şehir gezisi vaat ediyor.

Rize



Mavi ve yeşilin muhteşem uyumu denince akla ilk gelen şehirlerden biri de, şüphesiz ki Rize’dir. Fırtına Vadisi, Kaçkar Dağı, Rize Kalesi, Ciha Kalesi, Bozuk Kale ve Zil Kalesi gibi birçok tarihi yapı ve günümüze kadar korunarak ulaşmayı başarmış göz kamaştıran camileri; meşhur çay tarlaları ve yaylaları ile her anından ve her detayından keyif alınacak bir gezi rotası. Karadeniz’de yaygın olarak görülen yayla turizminin can bulduğu adreslerden biri olan Ayder Yaylası, ziyaretçilerine yemyeşil dağlar ve masmavi dereler ile birleşerek tablo gibi bir manzara sunuyor. Ayder Yaylası, dünyaca meşhur bir turizm merkezi. Özellikle nisan ayında yeşilin her tonunu bu yaylalarda görmeniz ve mis gibi Karadeniz havasını ciğerlerinize çekebilmeniz mümkün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder