2019 ERKEN REZERVASYON FIRSATLARINI YAKALAYIN.... AYRICALIKLI OLMANIN TADINI ÇIKARTIN... DETAYLI BİLGİ VE REZERVASYON : 0224 225 4343 - 0534 835 86 85 (whatsapp)

Online Otel / Tatil Rezervasyonu


Booking.com

PASAPORTLAR ARTIK NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN ALINACAK


Pasaportlar ile ilgili bugün itibariyle yeni bir dönem başladı. Emniyet Genel Müdürlüğü’nce yürütülen pasaport  hizmetlerine ilişkin iş ve işlemler, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’ne devredildi. 2 Nisan’dan itibaren pasaportlar Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nden verilmeye başlandı. Pasaport ücretlerinde ise güncel fiyatlar uygulanarak herhangi bir değişiklik yapılmadı. Pasaport başvurusu için öncelikli olarak randevu alınması gerekiyor.

PASAPORT ÜCRETLERİ ŞU ŞEKİLDE:

PASAPORT NASIL ALINIR?

Türkiye sınırları dışında herhangi bir yere seyahat etmek gibi bir fikriniz varsa, ilk sahip olmanız gereken şey bir pasaporttur. Vize almak kadar zor olmasa da bir pasaport edinmek de bir takım işlem ve prosedürlerden oluşan uzun sayılabilecek bir süreci kapsıyor.
Öncelikle sıradan bir vatandaşın alabileceği pasaport türü olan bordo renkli pasaportu alabilmek için bir takım evrakları toparlayarak Nüfus Müdürlüğü’ne başvuru yapmak gerekiyor. Bu konuda henüz evrakları bile toplamadan önce yapmanız gereken şey randevu.nvi.gov.tr sitesine girerek başvuru randevusu almak olmalı. Size uygun tarihe randevunuzu aldıktan sonra sizden istenilen belgeleri toplama başlayabilirsiniz. Toplamanız gereken evraklar ise şöyle;
  • Nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi (üzerinde TC kimlik numarası yazması şart)
  • 2 adet biyometrik fotoğraf
  • Daha önceden almış olduğunuz bir pasaport varsa, bu pasaportun aslı
  • Bankaya yatıracağınız pasaport harç ve defter bedelinin makbuzu
Gereken bu evrakları toparladıktan sonra randevu aldığınız kuruma giderek başvuru işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz. Gelelim almak istediğiniz pasaportun geçerlilik süresine ve geçerlilik süresine göre değişen harç ve defter bedellerine. Ne kadar süre geçerliliği olan bir pasaport almak istiyorsanız ona göre bir ücret ödemeniz gerekiyor. Alacağınız pasaportun süresi minimum 6 ay olmakla birlikte 1 yıl, 2 yıl, 3 yıl, 4 yıl ve 10 yıl olabiliyor. Bu pasaportlar için ödemeniz gereken toplam defter ve harç miktarlarını şöyle sıralayabiliriz;
6 ay: 245,4 Türk Lirası
1 yıl: 308,8 Türk Lirası
2 yıl: 435,8 Türk Lirası
3 yıl: 573,5 Türk Lirası
4 – 10 yıl: 764 Türk Lirası
Yukarıda görüldüğü üzere 10 yıl geçerlilik süresine sahip olan pasaportunuzu almak için ödemeniz gerek ücret 4 yıl geçerlilik süresine sahip olan pasaportunkiyle aynı.
Başvurunuzu tamamladıktan sonra yapmanız gereken tek şey, tarafınıza kurye ile gönderilecek olan pasaportunuzu beklemek. Başvuru süresinden yaklaşık 7 gün sonra kargoya teslim edilen pasaportun size ulaşma süresi de ortalama 3 gün olacaktır. Dolayısıyla pasaportun tarafınıza ulaşma süresini başvurudan sonra 10 iş günü olarak hesaplayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder